7 Mayıs 2011 Cumartesi

Sığınacak bir liman olmalı uzaklarda




Bazen sığınacak bir liman ararsın yorgun düştüğünde, istersinki o an seni lodosun rüzgarında bir oyana bi buyana savrulurken gel bana demir at diyecek bir liman hani o demesede sen gidersin atarsın kendini, fakat başlar o seni sorgulamaya, devam etseydin ya yoluna niye beni meşgul ediyorsun. Rüzgara, dalgalara karşı koymalıydın senin bi hedefin var gitmen gereken bir yer var durma bende, devam et mecbursun. Anlatmaya çalışırsın çaresizce dersin onlar benim elimde değil, ama dinlemez senin hataların üstüste defalarca hata yapılmaz belki haklıdır bir kaç kez dümeni yanlış yere sürsende sonuçta bazı nedenler senin elinde olmadan olmuştur o hatalar.


Bir gün gelecek deniz durulacak, sen daha bi tecrübeli, daha istikrarlı o yola çıkacaksın tabiki sana inanıp güvenenlerin verdiği güven, dara düştüğünde uzattıkları bir el seni daha güçlü kılıcak hatta o dal öyle bir yerden gelirki bunu ne sen beklersin nede umarsın yok dediğinde, boşluktayım dediğinde uzaklardan çok uzaklardan hatta tanımasan bile Allahın bir lütfuyla gelicek o dal sana, o güzel ahlakıyla öğretecek bilmediklerini, düşünemediklerini düşündürecek sana.  işte bu sayede sen o yola öyle bir çıkıcaksınki her engele göğüs gereceksin hatta dalgalara, rüzgara bile yön vereceksin yaşanmışlıklar senin tecrüben olacak.


Veee bir gün o limanı görceksin gel diyecek sana misafirim ol sende hiç tereddüt etmeden gideceksin yine çünkü o liman seni kabul etmemekle güçlendirdi, törpüledi onun bu iyiliğine karşı gideceksin daha önceleri seni kabul ettiği için gideceksin o günde oda istemedi seni diğerleride böyle olması sende hırs yaptı ve bugünlerinde onunda payı vardı şimdi sen ona o sana anlatacak nerelerden nasıl yol kateettiğinizi şaşıracaksınız, güleceksiniz. Her zaman birbirinizi sevgiyle anacaksınız.

3 yorum:

Profösör dedi ki...

Tek kelimelik bir cümla ile;

"Kutlarım..."

Gezi/yorum... dedi ki...

Kelebeğin kozadan çıkarkenki verdiği o müşhis uğraş, dışardan göreni yanıltır acıma hissi verir, kozayı yırtıp çıkarayım şu kelebeleği der insan.. ama o uğraş aslında kelebeğin kanatlarını, olgunlaştırır, güçlendirir ve kelebek o sayede kozadan çıkınca uçmaya başlar...

suskun mimoza dedi ki...

yorumunuz için çok teşekkür ederim. Örneğnizle çok güzel ders çıkardım kendime, haklısınız güçlenmek için yorulmalı...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...